Broušení

Broušení

Pokud nejste sklářští odborníci, jsou pro Vás pojmy jako hladina, kuličina, natrhávání, šlichtování, jemnění, mikrování, sámování nebo cérování spíš hádankami z TV soutěže. Pro nás je to denní chleba a hrdě se hlásíme k této tradiční a náročné technologii tvarování skla ručním broušením a leštěním. Přinášíme Vám kvalitu, kterou tají nejlepší sklářští výtvarníci ve svých atelierech. Naše dílna je otevřená Vašim nápadům a jsme připraveni pro Vás vybrousit ze skla a křišťálu cokoliv Vás napadne. Dokonce si řemeslo můžete také sami vyzkoušet pod vedením našich zkušených brusičů. Adrenalin srovnatelný s tandemovým seskokem, ale trochu bezpečnější, je i dobrým tipem na firemní team-buildingovou akci a výsledky své snahy si ještě můžete vzájemně pochválit v naší galerii. Kdo by odolal, že?

Na závěr přeci jen trocha technologie pro poučení. Každý čtverečný centimetr broušené plochy je třeba také ručně vyleštit. Jinde to dost šidí, ale největší brilance dosáhnete pečlivým leštěním vulkanickou pemzou na kotouči z topolového dřeva a přeleštěním jemňoučkým práškem oxidu siřičitého, který nanášíte na plstěný kotouč z hovězí nebo velbloudí srsti. Pak to bude dokonalé a tak se to dělá v ASTEŘE.

 brouseni-2  brouseni-3  brouseni-4  brouseni-8  brouseni-9  brouseni-14  brouseni-15  
 brouseni-1  brouseni-5  brouseni-6  brouseni-7  brouseni-11  brouseni-12  brouseni-13